2019 Anycubic i3 Mega Review | Beste 3D-Printer onder de €350

2019 Anycubic i3 Mega Review | Beste 3D-Printer onder de €350

Vanaf zomer 2018 is de Anycubic i3 Mega de beste 3D-printer van minder dan €350 die je kunt kopen. Over het algemeen waren we onder de indruk van het gebruiksgemak en de kwaliteit van deze kleine printer.

Sammenvatting

Vanaf de zomer van 2018 is de Anycubic i3 Mega dè beste 3D-printer die je kunt kopen onder de €350. Over het algemeen waren we onder de indruk van het gebruiksgemak en de kwaliteit van deze kleine printer.

Na wat eerste narigheden (hieronder meer), konden we uitstekende 3D-Prints krijgen van de Anycubic i3 Mega. Het printe ook met gemak PLA- en PET-filamenten 

Momenteel is het de beste PLA printer bij Filawheel. Dankzij het Ultrabase bed blijven de prints mooi plakken tijdens het 3D-Printen en kunnen ze gemakkelijk van de bouwplaat worden gehaald. Als je een beetje gaat tweaken en voor dat "extra fijne" afdrukkwaliteit gaat, zijn de resultaten gewoon verbluffend. We vonden vooral de laagkwaliteit met EasyFil PLA uitmuntend goed.

In de laatste maanden is de prijs voor de machine met ongeveer een derde gedaald.

Maar over het algemeen: als u ervoor kiest om het te kopen, zijn we er zeker van dat u de Anycubic i3 Mega net zo leuk zult vinden als wij.

 

    Wij hebben deze printer uitgeroepen tot beste 3D-Printer onder de 350 euro

 

Het laaaange verhaaltje 

De Anycubic i3 Mega is in juni 2018 opgedoken. Het is nog niet officieel herzien (dus er is geen "versie 2"). Bovendien zijn de specificaties van de printer in de loop van de jaren niet veranderd. Wel is er een upgrade de "Mega S"

De specificaties van de Anycubic i3 Mega zijn vergelijkbaar met die van andere goedkope 3D-printers.

 • Technologie: FDM (Fused Deposition Modelling), enkele extruder
 • Bouwvolume: 210 x 210 x 205 mm
 • Resolutie: 50 micron
 • Laagresolutie: 0,1 - 0,4 mm
 • Nozzle / filamentdiameter: 0,4 mm / 1,75 mm
 • Verbindingsmogelijkheden: USB, SD-kaart
 • Verwarmd bed: Ja
 • Printsnelheid: 20-60 mm / sec
 • Beweegsnelheid: 60 mm / sec
 • Ondersteunde filamentmaterialen: PLA, ABS, HIPS, hout
 • Operationele Extrudertemperatuur: max. 260C
 • Operationele temperatuur van het verwarmingsbed: max. 100C
 • Ingangsvermogen: 110V / 220V AC, 50 / 60Hz
 • Werkspanning: 12V DC
 • Printerafmetingen: 410 x 475 x 458 mm

Dus waarom onderscheid deze printer zich?

 1. Hoewel het wordt beschouwd als een kit, komt de Anycubic i3 Mega gedeeltelijk voorgemonteerd. Dit betekent dat het mogelijk is om de Anycubic i3 Mega in minder dan een uur te bouwen en te kalibreren.
 2. De printer heeft een aanraakscherm in plaats van de typische klikwiel / schermcombinatie, wat het gebruik comfortabeler maakt. We vonden het zeer responsief en goed om te lezen, zelfs van veraf.
 3. Bij stroomuitval zal de functie automatisch hervatten worden ingeschakeld om de afdruk te voltooien nadat de Anycubic i3 Mega opnieuw is ingeschakeld. Dit is een functie die slechts een handvol 3D-printers biedt. Dus als je op een plek woont met een onstabiele energie voorziening, kan dit van pas komen.
 4. Een speciale sensor detecteert filament fouten en pauzeert de print. Een mogelijkheid die u alleen van een dure 3D-printer zou verwachten.
 5. Dankzij het verwarmde bed zit je niet vast aan een beperkte materialen. Je kan ook ABS, PETG, HIPS etc. printen.

 

Als eerste wat slechte dingen

Wanneer u met 3D-printen start, zult u uiteindelijk hardwareproblemen tegenkomen. In ons geval wilde het bed van de Anycubic i3 Mega niet opwarmen. Het bleef op de comfortabele kamertemperatuur, maar deed geen moeite om de 60 graden die we hadden ingestelt te verwarmen. Dus er was duidelijk iets kapot.

Zoals u waarschijnlijk allemaal weet, is de meest voorkomende oplossing voor dit probleem het controleren van de bedrading. Defecte, losse of kapotte kabels zijn vaak het probleem dat hardwarecomponenten niet werken - en in ons geval waren we op de goede weg.

Na het verwijderen van de zaak, vonden we de schuldige: de kabel voor het verwarmde bed was niet bevestigd aan het bord. We hebben de kabel er terug in geklikt en klaar waren we.

Na het oplossen van dit probleem zijn we begonnen met het laden van de gloeidraad en hebben we een testafdruk gemaakt.

Helaas gingen de problemen met de Anycubic i3 Mega gewoon door. De filamentspoel die in de doos kwam, was waarschijnlijk de slechtste spoel die we ooit zijn tegengekomen. De kwaliteit was vreselijk: de gloeidraad was verstrikt en verwrongen; tijdens het afdrukken vloeide het uit de spuitmond en begon zelfs te borrelen - iets wat we een tijdje niet met PLA hebben gezien.

Geen wonder, de eerste afdruk - de voorbeelduil op de Anycubic i3 Mega SD-kaart - maakte het nog niet halverwege. De eerste lagen begonnen goed. Maar dan is het object losgekomen van de bouwplaat, resulterend in een klassieke FUBAR-print.

Na genoeg van deze gloeidraad te hebben verspilt, hebben we de spoel er uitgehaald en vervangen door een andere witte PLA spool van Formfutura.

 

Simpele prints, het word steeds beter

Gelukkig begon het na deze vreselijke start met de Anycubic i3 Mega heel snel beter te gaan. We hebben de laatste sporen van de zwarte kleverige filament verwijderd en een goede spoel met witte PLA geladen. Hiermee zijn we erin geslaagd een extreem mooie Benchy (zie boven) te krijgen van de Anycubic i3 Mega 3D-printer.

We hadden elk object in Cura 4.0 gesliced met de instellingen "Normaal" en de aanbevolen standaardinstellingen voor PLA. Vrijwel elk detail kwam goed uit:

 • je kon de letters op de bodem van de boot goed lezen
 • de boog was mooi gebogen zonder enige materiële inconsistenties
 • het dakoppervlak van de brug was een beetje korrelig, maar in het algemeen oké
 • de schoorsten was perfect rond
 • je zou zelfs het typeplaatje met de kleine details kunnen lezen

Tot nu toe is dit een van de beste Benchy's die we ooit uit een 3D-printer van minder dan $ 300 hebben gekregen. Indrukwekkend!

Voor het volgende model bleven we bij de PLA filamenten van Formfutura en begonnen we met het printen van de low-poly Labrador, die ook mooi bleek te zijn in het licht blauw.

 

Lange-termijnprestaties

Ondanks dat we vaak nieuwe 3D-Printers testen kwamen we toch elke keer terug bij de Anycubic. Deze printer verbaasde ons echter zo veel dat we hem nog wel zullen gaan gebruiken de komende tijd. 

We hebben de Anycubic met verschillende soorten materialen gebruikt en we kwamen eigenlijk geen problemen tegen. We hadden geen last van foute supports en de prints kwamen heel makkelijk los van het printbed.

Omdat deze printer zo consistent is vinden wij dit de beste 3D-Printer onder de 350 euro.

 

Het uitpakken

Als u de Anycubic i3 Mega 3D-printer heeft bestelt, wordt er een groot en zwaar pakket bij u thuis afgeleverd. Onderdelen en verpakkingen zijn goed voor bijna 15 kilo. We vonden dat alle onderdelen grondig in plastic schuim zijn ingepakt. Hierdoor was er geen teken van schade of slijtage door vervoer.

Voordat je de doos van de Anycubic i3 Mega opent, moet je ervoor zorgen dat dit de juiste manier is. Het laatste dat je wilt is dat deze printer op je valt, deze onderdelen zijn zwaar!

In de doos vindt u:

1. Anycubic i3 Mega-basis: het basisgedeelte van de Anycubic i3 Mega is gemaakt van plaatstaal. De brede voetafdruk ziet er stabiel uit, en het bovengenoemde gewicht zorgt voor deze stabiliteit. Bovenop de basis zie je het verwarmde bed. Het is al op de Y-asrail van de printer gemonteerd, dus u hoeft het maar 1 keer te kalibreren.

Verborgen in de basis is de power brick, de meeste bedrading en ook het RAMboard (a.k.a. "de hersenen") dat de bewegingen van de Anycubic i3 Mega aanstuurt.

Op het oppervlak van de basis vind je ook connectoren (we komen daar later op), het stopcontact, de SD-kaartsleuf en een vrouwelijke USB-stekker. Ook zit het mooie aan de voorkant van de printerbasis het 3,5-inch capacitieve TFT-aanraakscherm.

2. Anycubic i3 Mega-frame: dit onderdeel is met 8 schroeven aan de basis bevestigd. Het Z-frame bestaat uit twee stangen, de X-motoren, de extruder en de eindstops. Alles, inclusief de Bowden-drive-extruder, is al op het frame gemonteerd. Alle draden zijn mooi opgeborgen in een spiraalvormige kabelwikkel.

3. Gebruikershandleiding voor de Anycubic i3 Mega: de "Anycubic i3 Mega 3D-printer Gebruikershandleiding" bevat technische gegevens, montage-instructies, installatiehandleiding voor software, algemene tips en een gids voor het oplossen van problemen.

4. PLA-filament: onze Anycubic i3 Mega kwam met een 1 kilogram spoel PLA-gloeidraad die was verzegeld in een plastic zak. De kleur van de gloeidraad kan variëren. Onze was zwart.

5. Anycubic i3 Mega-spoelhouder: de spoelhouder bestaat uit vier acrylonderdelen en een afneembare stang. Het is in staat om de reguliere spoelen van 1 kilogram of losse 3D-printgloeidraad vast te houden.

6. Anycubic i3 Mega Tool Kit: deze toolkit biedt u alle basisgereedschappen voor de montage van de 3D-printer. Hiermee kunt u ook schroeven bevestigen of losdraaien of de spuitmond van de 3D-printer verwijderen als u dit echt nodig hebt.

7. Rubberhandschoenen: We hebben deze moeilijke manier geleerd: kijk naar de blauwe handschoenen in het Anycubic i3 Mega-pakket (ze zijn heel gemakkelijk te herkennen). De staven en mechanische onderdelen zijn zwaar ingevet, dus tenzij je geniet van gesmeerde vingers en een vettige werkbank tijdens het unboxen en assembleren, is het het beste om je handschoen aan te doen.

8. Schraper: Het verwarmde bed van de Anycubic i3 Mega 3D-printer staat erom bekend behoorlijk kleverig te zijn. Handig is een spatel voor het verwijderen van afdrukmateriaal in de doos. Pas op dat u niet te veel kracht uitoefent bij het verwijderen van de afdrukken, anders kunt u de coating van het bed beschadigen.

9. Pincet en tang: deze kunnen worden gebruikt om overgebleven filament uit de verwarmde spuitmond te verwijderen. De tang zal ook van pas komen als u de steunen van uw afgewerkte afdrukken wilt verwijderen.

10. Verwisselbare schijven: Anycubic gooit niet alleen de gebruikelijke 8 GB SD-kaart in voor het opslaan van bestanden, maar biedt je ook een extra USB SD-kaartlezer. Dit onderdeel is absoluut niet nodig om de Anycubic i3 Mega 3D-printer te laten werken, maar het is een leuke toevoeging. Er zit ook een USB-kabel in de doos voor het geval u de Anycubic i3 Mega wilt aansluiten op een pc, Mac of Linux-machine.

11. Reserveonderdelen en Extra Hotend: het is niet ongebruikelijk dat 3D-Printers een aantal reserveonderdelen in de doos gooien. Met de Anycubic i3 Mega krijg je een genereus pakket. Naast een extra eindstopschakelaar en reserve schroeven, hebben de vriendelijke mensen van Anycubic een reserve hotend! Dit is iets dat we nog niet eerder hebben gezien. Nozzles, ja. Maar een hotend? Dat is echt cool.

 

Plus en min punten / Conclusie

Pluspunten:

 • Levert verbluffende 3D-afdrukkwaliteit voor een lage prijs
 • Werkt mooi met de meeste materialen
 • Goede documentatie, reserveonderdelen inbegrepen
 • Hervat van stroomuitval
 • Mechanische filament sensor
 • "Ultrabase" verwarmd bed
 • Snelle en veelzijdige printer geschikt voor de meeste materialen
 • Hoogwaardige componenten, stevig frame
 • Snelle en responsieve gebruikersinterface

 

Minpunten

 • Losse kabels in ons testexemplaar
 • Spoel van filamentgloeidraad was buitengewoon slecht
 • Enigszins lawaaierig
 • Niet erg upgrade-vriendelijk
 • Semi-automatische bedkalibratie

Conclusie

Wij mogen deze printer uitroepen tot de beste in zijn klasse ! Wat genieten wij van de kwaliteit dat deze printer levert. We hebben er niks op aan te merken.
Ik zou bijna zeggen dat dit de beste 3D-Printer is onder de 500 euro!

Bekijk hem hier in onze webshop 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Copyright 2019 Filawheel Powered by Lightspeed
iDEAL Bancontact / Mister Cash Bitcoin Bank transfer MasterCard Visa American Express
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »